Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Bemutatkozás

Óvodánk 2 csoportos, 32 férőhelyes. 
Falusi óvodaként a hozzánk legközelebb álló, s már évek óta tudatosan építő környezeti nevelést és hagyományápolást tekintettük pedagógiai alapkőnek. Mivel a környezetismeret megszerettetése jövőnk szempontjából létfontosságú, így legfőbb feladatunknak ezt tartjuk. Ez az a terület, mely köré felépíthető az óvodai élet egésze: anyanyelvi nevelés, mese-vers, ének-zene, matematika, vizuális nevelés, mozgás, játék, munka. 
A falusi gyerekeknek elsősorban a saját környezetüket kell megismerniük, megszeretniük, hogy majdan építőivé, szépítőivé válhassanak, ragaszkodjanak szűkebb hazájukhoz Nagykarácsonyhoz. S mivel csak az az ember tudja becsülni a jelent, építeni a jövőt, aki tiszteli a múltat, így fontosnak tartjuk a hagyományok ápolását, kiegészítve újak megteremtésével (jeles napok, a természet ünnepei). 
Óvodánk nevéül az ÖRÖKZÖLD ÓVODA nevet választottuk, ezzel is jelezve az örök frissességet, az örök megújulást, de mégis megtartva az állandóságot. Valamint a folyamatos törekvést a környezet megismertetésére, megszerettetésére, a környezetvédelemre. Mindezt a családdal egyeztetve, a családi nevelésre építve, azt kiegészítve, mindenkor a gyermeket szem előtt tartva tesszük. Nevelőmunkánk sikerességének a kulcsa az óvónő személyisége, amely megkívánja az alábbiakat: igényesség, megfelelő életvitel, szakmai kompetencia, igény a megújulásra, elkötelezettség,

Kapcsolat

Nagykarácsonyi Örökzöld Óvoda
2425 Nagykarácsony, Béke tér 2.

Óvodavezető: 
Mészáros Zoltánné

Telefon:
+36 (25) 507-208

E-mail:
orokzoldovodaorokzoldovoda@gmail.com

Nyitva tartás:
Hétfő-Péntek-ig: 
6.00 - 16.30

Intézményi védőnő: Nagy Veronika
06-25/249-486

Intézményi orvos: 
Dr. Kosztándi-Molnár Éva
06-30/968-1608
Városi gyermek ügyelet: 

Ügyeletes gyógyszertár: 

Család és Gyermekjóléti Szolgálat:

2425 Nagykarácsony, Petőfi u. 27. 
+36 (25)507 260 16. mellék